неделя, 27 март 2011 г.

Мицрософт тражи од државних законодаваца да домаће компаније плаћају за стране фирме софтверске пиратерије

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/27/microsoft-asks-state-lawmakers-to-make-domestic-companies-pay-fo/:
Мицрософт пиратског софтвера полиција се дешава након што предузећа у иностранству већ годинама , али је добијање тих далеких људи у САД судница није лако. Оно што је лако, међутим, тужи људи у свом дворишту - што је разлог зашто Мицрософт је лобирање да се законима донетим у неколико држава које ћете ставити УС предузећа на куку за пиратерија начине њиховог страним добављачима. На пример, ако произвођач користи пиратски софтвер у "производњи, дистрибуцији, маркетингу, или продаје" производа који се продају у Вашингтону, Мицрософт би могао тужити продавац тих производа и добити судски налог за заустављање продаје робе од тога. Зато Вашингтон виџет мало би бити одговорни за пиратерију њихових страних виџет произвођача, чак и ако нелегалног акта био само стварање продаје фактуре на фалсификовану копију програма Ворд.

Вашингтон државе Сената и Представничког дома су већ одобрени различите верзије закона, а парламент је у процес спајања две заједно за коначно одобрење. Луизијана донела сличан закон прошле године, а аналогно рачуна предложени су у Орегону и неколико других држава, као добро. Бројне компаније - укључујући и Делл, ИБМ, Интел и ХП - против закона, како они виде дајући им моћ да Мицрософт не само да их превучете у суд, али и футз са својим ланцима снабдевања. (Постоји сигурно нека фалсификованог софтвера који се користи у Шенжен, зар не?) Као Мицрософтов најновији план за борбу против пиратерије одвија, требало би да постоји још много законодавне акције које долазе. Очигледно је екипа у Редмонду не види као проблем пиратерије се поправити снижавање цена .

Мицрософт тражи од државних законодаваца да домаће компаније плаћају за иностране фирме 'софтверске пиратерије првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 27 Апр 2011 09:12:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ТецхДирт | Соурце Гроклав , ВА Државни Сенат (ПДФ) , или куће понављања (ПДФ) | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар