неделя, 27 март 2011 г.

Вакцина успех Спурси великог кашља повратак

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tkRIAG6MWFc/whooping-coughs-comeback-not-only-due-to-vaccination-rates.ars:

Дошло је пад стопе вакцинације, као одговор на неосноване страхове безбедности , али је било мало другачије динамичан када је у питању један специфичан болести: кашља, кашља због Бордетелла. У подручјима где је вакцинација непредвидива, као што су Африка, великог кашља се процењује да је узрок годишње чак 170.000 смртних случајева, многи од оних код беба. Међутим, у већини развијених земаља, агресивне програме вакцинације донео болест под контролу 1970. Међутим, десетак година касније, цене су опет почеле да расту, а ту је било мало више аргумената зашто.

Аутори студије која је објављена ове недеље ПНАС Имајте на уму да је било нешто необично у вези болести је препород. Пре вакцинације, болести пре свега погодила децу млађу од 10, од ​​његовог повратка, међутим, врхунац старости заразе је 13, и људи у својим 20. до 50. су сада уговарање болести Упркос чињеници да је вакцинисан.

У раду се указује на то да су три објашњења су предложене за ову промену: боље дијагноза, еволуција око вакцина Б. великог кашља, као и кашњењем, након чега је ефикасност вакцине постепено опада. Аутори корист ових последњих, јер претходни рад је показало да вакцинише појединци, када су изложени до Б. великог кашља, може показати повећање антитела против њега без стварног развоја симптома. Дакле, они су користили математички модел да се покаже да може да пад ефикасности вакцине производе врсту понашања видети у реалном свету.

Шта се заправо дешава је да, иако вакцинација цене су умерене, довољно је од патогена око доследно поново излажу вакцинисано појединаца, пружајући им подстицај. Када вакцинација постане довољно темељно, међутим, ову прилику за подстицај нестане, остављајући децу осетљив ако се изложени у каснијим годинама. У свом моделу, истраживачи су видели "великих амплитуда вишегодишњег циклуса", што значи спорадично епидемија сортирања који се виде у средњим школама.

Као одговор на ове трендове, Масачусетс је постао један од првих држава почети захтевају бустер у средњој школи узраста. Модел аутора указује на то да ово треба да буде ефикасна у смањењу Укупна учесталост, али ће учинити нешто да заштити најугроженије појединце: пре вакцинације беба, који могу покупити болести од својих родитеља. Аутори указују на то да дају подстрек за будуће родитеље можда бољи приступ новцу или уколико ресурси нису доступни да раде обоје.

ПНАС, 2011. Дои: 10.1073/пнас.1014394108 ( О Доис ).

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар