неделя, 27 февруари 2011 г.

Уеирд Сциенце само баца беанбаллс на хладних ноћи

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3Rv-B0UWJPw/weird-science-only-throws-beanballs-on-cold-nights.ars:

Бацање топлоте у топлоту: Рецимо да сте играч бејзбола. Желите да побегне са беанинг супротне тесто? Да ли га на хладном ноћи ако желите да избегнете одмазду, према гомила Пословне школе војвода'с факултета. "Контрола за низ других променљивих," они пишу, "обавили смо анализу која показује да је вероватноћа бокал удара батерије повећава оштро на високим температурама када је више од саиграча крчаг је су погођене противнички тим раније у игри. "

Капуцини се девојке сами трљање са својим урином: Много животиња означавају своју територију, или рекламирају за партнера помоћу феромона у урину (чак и рибе то урадили ). Капуцин мајмуни, међутим, узети додатни корак како би се осигурало да нема сумње које појединац је извор феромони: они уринирају на своје руке и трљајте га по целом крзно. Да бисте потврдили да је овај има жељени утицај на даме , истраживачи су ставили неке женске капуцини у МР цеви, а затим их изложени урин од одраслих и малолетних мушкараца. Одговора у мозак жене били су знатно веће, када је дошао из урина одрасла особа. Сумњам исту навику може добити једнако велики одговор од људског мозга женско, али можда не из истих разлога.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар