събота, 1 януари 2011 г.

вериги на човека Connectome проект карта на мозъка, произвежда супер trippy графика

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/01/human-connectome-project-maps-brains-circuitry-produces-super/:
Екип от изследователи от човека Connectome проект (HCP) са дърворезба се мишки мозъци като бутове Коледа, за да разберете как се съхраняват спомени, личностните черти и умения - на филийки те са решения, обаче, са 29.4 нанометра дебела. Крайната цел е да се изпълни тези малки парчета под микроскоп, създаване на подробни изображения на мозъка, а след това ги бод отново заедно, евентуално да се създаде пълна карта на ума, или connectome. Екипът, съставен от учени от Харвард, Калифорнийския университет, Университета на Минесота, и Вашингтонския университет, все още е далеч от нарязване на човешкия мозък, се дължи частично на съхранение ограничения - снимка на един куб мм от миши мозък използва около petabyte на паметта. А човешкият мозък ще изисква милиони петабайта, а неопределен брой години, което води до спекулации, че на финал не си струва усилията - въпреки че, ние сме убедени, тапета HCP възможности са напълно си заслужава.

Connectome проект карта на мозъка вериги на човека, произвежда супер trippy графика първоначално се появи на Engadget на Съб, 1-ви януари, 2011 10:29:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Ню Йорк Таймс " | източник Човешки Connectome проект | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар