сряда, 13 юли 2011 г.

Гоогле Особље Горе Од патенте адвоката и експерата

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/R1y_TqZHsBw/:

Није тајна Гоогле у потрази за више патената за додавање у свој портфолио. Претрага гигант је недавно изгубио понуду за Нортел је 6.000 мобилних и бежичних патената у конзорцијуму технологије компанијама, укључујући Аппле, Мицрософт, РИМ и Сони. Као мој колега МГ-Сиеглер писао у то време Гоогле контролише мање од 1.000 патената, што је низак у односу на неке од својих конкурената. Гоогле тренутно поседује 701 патената у укупној док је Мицрософт био одобрен 3.121 патената прошле године. На жалост, зато што Гоогле не поседује велики број патената, компанија ће и даље бити рањива патентних тужби.

Можда зато Гоогле кадровски се на патента правника, службеника и правних експерата. На свом правном спискове послова страница , Гоогле жели да попуни шест патената везаних за позиције, укључујући патентни заступник, адвокат патента, патента доцкетинг службеник, патентних спорова адвоката, патента паралегалних и стратешки патентно лиценцне и преузимања менаџер.

На пример, стратешки патентно лиценцне и преузимања менаџера процењује и вредности потенцијалних патента стицање и лиценцирање могућности, и преговара ових послова (тзв. налази више патената за Гоогле).

Осим у потрази за новим патента могућности, Гоогле такође има велики патента тужбу да се бави- Орацле одело. У августу компаније Орацле тужио Гоогле- у односу на своје Андроид мобилни оперативни систем, наводећи да је Гоогле је повредило на седам Јави патената који се односе на оперативни систем и његове Далвик виртуелне машине. Орацле је тражи награду у милијардама од Гоогле-а, и то несумњиво је лоша вест за Гоогле и Андроид ако Орацле победи ово.

Фото / Флицкр / валкнбостон


Няма коментари:

Публикуване на коментар