сряда, 13 юли 2011 г.

Ска радио телескоп да пумпа више података него интернета у 2020, месту АЛФ-пре него што је територија

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/12/ska-radio-telescope-to-pump-out-more-data-than-the-internet-in-2/:
Ска радио телескоп да пумпа више података него интернета у 2020, месту АЛФ-пре него што је територија
Нажалост, за Десмонд Деккер фанове, ово Ска телескоп нема никакве везе са Јамајке музике сензација. Не, квадратном километру Арраи (Ска) радио телескоп има много више натприродно забринутост, а према директору Међународног центра за радио астрономска истраживања (ИЦРАР), Питер Квин, требало би да туку интернета у погледу података када се иде Онлине у 2020. Телескоп, који ће завршити у било Аустралији, Новом Зеланду, или Јужна Африка, има за циљ да трага за планетама сличним Земљи, ванземаљски живот, тамна материја, и црне рупе, и да ће захтевати централни суперкомпјутер са "процесорску снагу од једну милијарду рачунара. " Шта више, очекује се да буде 10.000 пута моћнији од било ког телескопа у постојање и "генерише исту количину података у дан целе планете не на годину дана. " Ми кажемо било шта што нам се приближава има наш врло властити длакаве, хавајска мајица спортске Алиен при руци вреди 2,1 милијарде долара ће коштати да створи Вили.

Ска радио телескоп да пумпа више података него интернета у 2020, месту АЛФ-пре него што земље првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 12 Јул 2011 19:22:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Цомпутерворлд | извор СКА телескоп | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар