вторник, 12 юли 2011 г.

Транспарентан грапхене звучници одштампан уз инк-јет штампача Ло-Фи музички прозори су на путу

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/12/transparent-graphene-speakers-printed-with-inkjets-lo-fi-musica/:
Транспарентни Грапхене звучника
Додају да магичне материјал познат као грапхене на листу ствари које можете да направите са инкјет штампаче уз ОЛЕДс , соларне панеле , и светло-савијање метаматеријали . Научници у Сеулу Народног универзитета користе штампачи и техника позната као депоновање да остави танак филм графит на бази диригент на листова ПВДФ (поли винилиден флуорид). Од сандвицхинг ПВДФ између грапхене електрода и примена струја од извора звука истраживачи су успели да створе равну и транспарентан звучника који се могу интегрисати у прозора или заклона. Не очекујте то мале снаге извор звука да замени ваш Хи-Фи мада - будући да се ослања на дисторзије склони пиезоелектрични ефекат, то вероватно неће звук много боље него слушалице на мобилни телефон.

Транспарентан грапхене звучници одштампан уз инк-јет штампача Ло-Фи музички прозори су на путу првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 12 Јул 2011 13:40:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Грапхене-Инфо | извор РСЦ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар