вторник, 12 юли 2011 г.

Индијски мобилни банке Еко Подиже 5,5 милиона долара, обрада $ 270 милиона у Плаћања године

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ChvMSOJ4OgQ/:

Иновативна мобилног банкарства платформе Еко Индија финансијских услуга подигла 5,5 милиона долара из социјалне улагање Креирање инвестиција фонда, Промус Екуити Партнери и неколико неименованих анђела инвеститора. Мобилног банкарства је један од најузбудљивијих трендова у тецх света изван Силицијумској долини. И сада када је више људи има мобилне телефоне него тоалета у свету, постоји реална шанса на премошћавање јаза унбанкед.

Заборавите глитзи иПхоне-финансијске апликације. Најиновативнијих ствари су плаћање путем мобилног телефона се обавља преко основних СМС-а, и то драматично мења финансијске животе људи. Штедња вине када новац није на располагању, људи могу безбедно да путују између села без страха од опљачкао, као и плаћање роба и услуга више не захтева лично трансакцији.

Најсуууупер део овог тренда: Велики напредак се доноси за профит компаније, не пружају помоћ и невладиних организација. Они помажу милионима људи и изградња самоодрживе предузећа која зарађују то да радим. Једна од најтоплијих индијске Секуоиа Цапитал инвестиција СКС Микрофинансирање, што чини микро-кредите по линијама Грамин банке и отишао јавности прошле године у више-претплаћени ИПО. Још два од мојих омиљених у Индији су Пуне засноване на СМСОне , СМС-а заснован билтен који пружа буквално спасити живот информација у руралне Индије, и ВНЛ , што га чини телекомуникационих услуга на располагању особама за мање од $ 2 корисника месечно профитабилно.

Индија се одликује на овим врстама новооснованих и добра ствар: мање од 14 милиона људи ради у формалну економију Индије, а више од 700.000 Индијаца и даље живе у селима без приступа путева, канализације или струје. Достизање сиромашних дигитално је једини начин за откључавање велики демографски потенцијал земље.

Такође постоји шири културни утицај од услуга попут ових. Као Еко оснивач Абхисхек синх објаснио последњи пут смо се срели, "Моја дужност је да поремети ниво других људи аспирације. Зашто не би требало да сви имају велике снове? Нема више стављање новца у теглу, нема више шивење новца у џепу лажне унутар своје кошуље, нема више новца испод мадраца. Унбанкед сиромашне у Индији ће само имати стварну контролу над својим финансијским наредном периоду, када се готовина изван физичког домашаја свих. "

Први пут сам упознао синх (на слици десно) у Делхију, у новембру 2009, састали су се са њим поново на мој следећи излет и да смо остао у контакту од тада. Последњи пут када сам га видео он би обрађују мање од $ 1 милион у трансакцијама током трајања пословања. Само бих је распоредила велику промену у стратегију која је очигледно радио: У дванаест месеци након нашег последњег састанка ЕКО је обрадио невероватних $ 270 милиона у трансакцијама-од којих је већина за мање од неколико долара у исто време.

Оно што волим у вези његовог приступа како напуштају мртав једноставан Еко је, потпуно прилагођен за основне потребе масовног Индије унбанкед тржишту. Производ се ослања на нумеричком систему, тако да људи не морају да знају како да текст по абецедном реду, не морају да говоре један језик или дијалект или чак знају да читају да га користе. Верификације систем је папирне верзије РСА, знак да је ВериСигн одобрио рано. (Можете прочитати више о томе у мом претходном

Няма коментари:

Публикуване на коментар