четвъртък, 9 юни 2011 г.

Аппле даје се на издавача, промене политике у апликацији претплату ценама

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/09/apple-gives-in-to-publishers-changes-policy-on-in-app-subscript/:
Изгледа као Аппле је одлучио да направи неке прилично велике промене своје Апп Сторе-преглед Смерница - и, посебно, својим контроверзним у око претплату политике. Према новим смерницама, издавачи ће бити у могућности да понуди претплате на садржај ван Апп Сторе, док њихове апликације не укључују "купују" дугме које усмерава кориснике од Аппле тржишту. У оквиру претходне верзије политике, који је постављен да ступи на снагу крајем овог месеца, око власници нуде претплате ван Апп Сторе-у су морали да продају еквивалент, у апликацији услуге на "исту цену или мање него што је понуђена изван апликација ", док 30 одсто даје исећи на Цупертино. Сада, међутим, могу да цена те у око Претплате онако како они сматрају, или заобилазе систем Све у свему, од искључиво их продају изван својих апликација. Аппле ће и даље примати 30 одсто од прихода од претплате у око, али неће добити новац од куповине ван свог домена. Теоретски, дакле, издавачи ће моћи да понуди у апликацији претплата по вишим ценама, како би се офсет Аппле-ов удео. На тај начин су формулисана нова правила:

11,13 апликације које су повезане на екстерни механизми за куповину или претплате која ће се користити у апликацији, као што је "купи" дугме да иде на сајт за куповину дигиталних књига ће бити одбијена

11,14 Аппс могу да читају или играти одобрила садржај (нарочито часописи, новине, књиге, аудио, музички и видео) који је претплаћен или купљене ван апликације, под условом да не постоји дугме или спољашње везе у апликацији за куповину одобрени садржај. Аппле неће добити ниједан део прихода за одобрене садржај који је претплаћен или купљене ван цца.

Важно је напоменути, међутим, да је Аппле још није направио никакве промене у своју политику на размену информација о кориснику. Издавачи су лобирање да добију приступ претплатницима картица податке кредитне и друге личне податке, које виде као пресудног значаја за примену телевизор Свуда модела на онлине издаваштво. Уз концесије данас, међутим, ови захтеви могу бити мање упоран.

Аппле даје се на издавача, промене политике у око цене претплате првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 09 Апр 2011 08:27:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце МацРуморс | Емаил тхис |

Няма коментари:

Публикуване на коментар