неделя, 12 юни 2011 г.

Уеирд Сциенце једе сјајне овсена каша за доручак

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/jO1xAd9RYmA/weird-science-eats-glowing-oatmeal-for-breakfast.ars:

Овсена каша једнако добро као јаја-за испоруку радиоактивност: То може изгледати чудно да заиста покушају да се радиоактивност у храну, али је стандардни начин за мерење транзитног пута желуца подразумева спикинг неке јаја са изотоп Тц. Али, ако су јаја није ваш ствар, неки људи из Нортвестерн Мемориал Хоспитал има добру вест за вас: забада радиоактивности у зобена каша функционише исто као и . И, још боље, без глутена овсена каша је такође сасвим у реду. Трик је да увек ставите радиоактивних изотопа у зобена каша пре кључалој води се додаје да се припреми. Сада знате.

Ако је овсена каша или седативе, муља калупа ће седатива: Истраживачи су проучавали неке облике муља калупа, јер су у стању да створи разраде мрежа међу изворима хране, уз овсене пахуљице су храна избора. Оно што није раније урађено (по мојим сазнањима, најмање), је студија о томе да ли муља калупа стварно волео овсене пахуљице. Без очигледних разлога, неко је сада поставили то питање . Одговор: они воле седативе боље. Калупа ће очигледно прескочи пахуљице зоб (или чак и укусније мед) ако биљних екстракта са седативним својства је на истом јело. Дакле, ако сте вођење муља калуп као кућног љубимца, можда ћете желети да га удаљите од вашег Амбиен.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар