сряда, 8 юни 2011 г.

Европа је први соларни воз тунела уживо на белгијском велике брзине линије (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/07/europes-first-solar-powered-train-tunnel-goes-live-on-belgian-h/:
Возом од Париза до Амстердама не може бити најживописнијих европских железничких праваца, али то је само један у стању да обуздавање страшан снага Сунца - на две миље, најмање. Јуче, инжењери у Белгији званично укључи први Европу соларни погон воз тунел, која обухвата 2.1 километара протежу од железничке линије која спаја град светлости на Мокум. Инсталација је 16.000 соларних панела ће се користити да обезбеди 50 одсто енергије потребне за напајање оближњег Антверпен Централна станица и да се обезбеди додатни сок за обе високе брзине и традиционалне возове. Првобитно развијен за заштиту путницима од пада стабала у Анциент Форест, пројекат се очекује да произведе и до 3.3МВх електричне енергије годишње, уз истовремено смањење годишње емисије ЦО2 за око 2.400 тона. Брзина прошлости паузе за неке снимке из ваздуха артерија, заједно са кратком ПР из Енфинити - Белгијска компанија обновљивих извора енергије који је помогао да донесе живот.

Наставити читање у Европи први соларни воз тунела уживо на белгијском велике брзине линије (видео)

Европа је први соларни воз тунела уживо на белгијском велике брзине линије (видео) првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 07 Јул 2011 17:41:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гардијан | | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар