петък, 6 май 2011 г.

Новелл преокреће пресуда, ВордПерфецт антимонополске тужбе против Мицрософт је поново

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/7QEaVJpzeAQ/novell-overturns-judgement-wordperfect-antitrust-suit-against-microsoft-is-back-on.ars:

Године 2004, Новелл је тужио Мицрософт , тврдећи да овај софтверски гигант је илегално бави антиконкурентске пракси, неправедно штети ВордПерфецт програма за обраду текста и табеларне прорачуне Куаттро Про ради заштите својих система Виндовс монопол. Од шест тврдње компаније Новелл, четири су забрањен статутом ограничења у Шерманов закон у 2005. Преостала два било дозвољено да настави до марта 2010, када судови изрекао сажетак пресуде у корист Мицрософта. Новелл уредно апеловао да се одлуке, а у уторак Четврти кола Апелациони суд укинуо је пресуду у два-на-једну одлуку, што омогућава компанији да настави своје деловање.

Новелл власништво програма ВордПерфецт и Куаттро Про је трајала мање од две године, током 1990-их. Компанија купила ВордПерфецту у јуну 1994 за $ 885 милиона, а на крају га продају за Цорел у јануару 1996 за само $ 115 милиона. Када де фацто стандард за софтвер за обраду текста, апликације изгубио свој пут у 90-их. Конкретно, пропуст да се обезбеди правовремено верзији Виндовса дозвољено Мицрософт Ворд за Виндовс тржишта 2,0 без реалне конкуренције из програма ВордПерфецт.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар