четвъртък, 26 май 2011 г.

Кинески затвореници приморани да произведе виртуелне злато, прави профит за своје страже

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/26/chinese-prisoners-forced-to-produce-virtual-gold-real-profits-f/:
Виртуелних добара економија и масивна мултиплејер онлајн игара може бити успешан, али такође стимулише нежељена дејства: експлоатација. Бивши притвореник у затвору у провинцији Хеилонгјианг, Кина, изјавио је Гардијан о томе како је био приморан да се стално игра ММОс као што су Ворлд оф Варцрафт за прикупљање плена, што затворски стражари би онда препродају на мрежи чак ¥ 6.000 ( $ 924) по дану. Такав збир би био производ до 300 затвореника раде 12-сата дневно смене, иако предвидиво су видели ниједан од самих профита. Неименовани извор је био на "преваспитавање кроз рад" логор где је уобичајена труд ће укључивати стварну, а не виртуелни, рударство. Профитабилност онлајн тржишту је наизглед инспирисао затвора газде да се пресели са пута, међутим, са пословним буде тако оштар да рачунари "никада нису искључене." Кинеска влада едикт из 2009 је требало да су увели услов да онлине валуте се тргује само лиценцирани субјекти, али је веровао да пракса коришћења затвореника на тај начин се наставља несмањеном жестином.

Кинески затвореници приморани да произведе виртуелне злато, прави профит за своје страже првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 26. мај 2011 05:14:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Старатељ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар