неделя, 24 април 2011 г.

Покретање је слушалица ће се купати у ваш мозак ултразвук, може да помогне борби против рака, превише

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/24/startups-headset-will-bathe-your-brain-in-ultrasound-might-hel/:
Научна заједница је провео десет година истражује ултразвук као средство за разбијање кроз крвно-мождану баријеру - слој цврсто упаковане ћелије које окружују мозак с 'крвних судова, што га чини тешким за лекара да достави хемотерапије и други третмани за пацијената оболелих од рака. До сада, међутим, већина ултразвучног технике су се ослањали на сложене и често скупе опреме, укључујући и МРИ машине и пумпе за инфузију. Међутим, истраживачи на покретању зове перфузије Технологија мисле да је можда дошао са мање инвазивна, више исплативо алтернативу - нови слушалице дизајниран да пружи ниског интензитета терапија ултразвук на цео мозак током лечења продужен периода. Овај приступ се разликује значајно од већине других метода, која обично мета мања подручја мозга са високим интензитетом дозе ултразвук. Као и већина другим потенцијалним продора, међутим, перфузије је техника и даље треба да прођу неке велике тестирања. Компанија је већ обавила неколико тестова на животињама, али последњи пут сличан начин је покушао на људима, многи предмети на крају пате од претераног крварења. И то не звучи добро.

Покретање је слушалица ће се купати у ваш мозак ултразвук, може да помогне борби против рака, такође је првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 24 Јан 2011 15:16:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце ТецхнологиРевиев | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар