неделя, 24 април 2011 г.

Седмица у Аппле: праћење локација је све бес

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Rin-NllIJNo/week-in-apple-location-tracking-is-all-the-rage.ars:

Ова прошле недеље је био заузет један за Аппле вести. ИПхоне 3Г и иПад очигледно води лог фајл од сваког места где сте икада били да ли користите ГПС или не, и конгресменима постају узнемирени о томе. Поред тога, Аппле је тужио Самсунг за копирање свој УИ и дизајна производа, Адобе је најавила да ће усвојити ХТТП Ливе Стреаминг на ИОС уређаја, чули смо неке нове беле иПхоне гласина, и још много тога. Ми имамо преглед овде:

Како Јабука прати вашу локацију без сагласности, а зашто је то важно : лог фајл на вашем 3Г омогућени иПхоне или иПад показује скоро сваком месту сте били у свету, да ли сте користили ГПС или не. Арс истражује импликације овог веома забрињава откриће да је открио податке о праћењу генерално само уз судски налог је доступан свакоме ко има одговарајуће алатке.

Адобе баци у пешкир, усваја ХТТП Ливе Стреаминг за ИОС : наредна верзија Фласх Медиа Сервер ће користити ХТТП Ливе Стреаминг за слање видео ИОС уређаја, као и компатибилне ХТМЛ5 претраживаче недостаје Фласх плуг-ин.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар