понеделник, 25 април 2011 г.

Срећан Ускрс: Пигми зечеви поново увела на дивље

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/R5d85G7Ql_8/happy-easter-pygmy-rabbits-reintroduced-to-the-wild.ars:

Ретки Мали зечеви се поново увела у свој матерњи Колумбија Саве у Сједињеним Државама, са руба истребљења. То ће бити први пут да је угрожена врста виђена у дивљини још од 2004, после само 16 преосталих мале флуффбаллс одведени у ропство у покушају да спасе своје врсте у 2001.

Са одраслима тежине 500г на под, Мали зечеви не деле исту репутацију као и њихове веће рођаке пигмиес "не раса хировито у дивљини, један од разлога зашто их враћа из истребљења (као што су проглашени у 1990 ) је таква достигнуће за Вашингтон Одељење за рибе и дивљачи .

Конзервација биолога у оквиру одељења утврдио да зечеви "узгоја тешкоће су до зачараног круга смањују бројева. Мање зечеви изазвао ниво пратећа унутар врсте, што је резултирало недостатком генетичког диверзитета која накнадно смањена репродуктивна цене и повећана зечеви "осетљивост на паразита.

Срећом, зечеви су рођаци у јужној Ајдахо које припадају истој врсти, иако су генетски различите и показали су да буду одвојени за више од 10.000 година од фосилних и генетске доказе. Као Колумбија басена пигмиес, јужној зечеви су такође пријавио као угрожене, али се њихов број су побољшани током последњих година. Би Цросс-узгој Ајдахо пигмиес са Колумбија врста, резултанта потомство имали боље здравље и њихов број је порастао на око 100 зечева.

Ове нове зечеви, са генетски шминка од три четвртине слива Колумбија гена и једне четвртине Ајдахо гена, се нежно успостављене у области. Биолози су опрезни након неуспеха експерименталног реинтродукције у 2007, када је којоти грабљивице (птица, а не диносауруса) и убили зечеви пустио у дивљину.

Уместо тога, "меко издање" стратегија је усвојена. Прво, заробљеник васпитан зечеви биће премештена у шест хектара кућиште да развије навика у исхрани и трагању бурровинг потребан да преживе у дивљини, док заштићен од било ког гладна грабљивица. Корак по корак, зечеви ће се померити на мање ограде док су се прилагоде дивље, са индивидуалним зечевима је пуштен јер они постају аклиматизује. Новорођенчад ће бити боље опремљени да се носе са дивљим него ропство-раисе родитеља, тако да они који дају пигмиес рођења у прилозима ће имати своје потомство пуштен пре него што адаптирају на људске интеракције.

Шапе прешли, Колумбија слива ускоро ће још једном бити дом за гомилу мини-зеке.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар