четвъртък, 3 март 2011 г.

Малваре у андроид тржиште истиче Гоогле рањивости

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAUTwM3vJQc/malware-in-android-market-highlights-googles-vulnerability.ars:

Гоогле је уклонио 21 апликација из андроид тржиште након што је откривено да је тајно инсталиране апликације малвера. Апликација сами су пиратски и преименована верзија легитимних андроид софтвер који је био модификован да садржи малваре-а и онда понудио бесплатно на тржишту. Заједно, 21 програма добио је више од 50.000 преузимања у току око четири дана.

Злонамерних апликација шаље личне податке, укључујући и јединствени ИМЕИ број телефона, на америчко-базиран сервер. Што је још горе, то искористити безбедносних пропуста до корена телефон, и инсталирао бацкдоор апликација која омогућава додатне софтвер да се инсталира на телефонима. Иако Гоогле је сада очишћен апликације са тржишта, укорењивање и бацкдоор значи да би свако ко је остао један од злонамерних програма Ресет телефона на њихове залихе услова да га очисти. Мана корен се користи за оперативни систем андроид је фиксно у 2.2.2 и 2,3, тако да корисници тих верзија би требало да буде у стању да побегне са једноставним уклањањем апликација. Програми су били (поново) у издању ентитета по имену Миоурнет, превелика је сада уклоњена са тржишта.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар