четвъртък, 3 март 2011 г.

Наводни ВикиЛеакер прети смртна казна

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y2KAawVkPEQ/alleged-wikileaker-could-face-death-penalty.ars:

Према новом извјештају од НБЦ Невс, Пфц. Бредли Менинг, војник који је наводно ставио "цури" у Викилеакс, могао да се суочи смртну казну. У среду, америчка влада поднела тужбу против 22 нова Менинг, од којих је један "помагање непријатељу"-представља капитално дело. НБЦ такође извештава да ће се војне тужиоце вероватно траже доживотни затвор, а не смртна казна, ако је Менинг је осуђен на ове оптужбе. Менинг би се дисхонорабли празна.

Менинг је бранилац има блогу се данас са примерак статута који би могао ставити Менинг далеко за живот. Члан 104 у униформи Кодекса војног правосуђа, "Помагање непријатељ-Давање обавештајне на непријатеља", забрањује дајући непријатељу, где је "интелигенција" је дефинисан као информација која је "истина, барем у делу."

Још није јасно да ће се члан 104 пуњења на крају упућивања војни суд. Према наведеним блогу, то ће бити до лен 32 Истражни службеника да утврди који од нове оптужбе Менинг ће завршити у ствари са којима се суочава на суђењу.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар