петък, 4 март 2011 г.

Истраживачи пронашли грешке у Неодимијумски магнет кристалне структуре, још увек у љубави са својим личности

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/04/researchers-find-flaws-in-neodymium-magnet-crystalline-structure/:
Имајући у виду Кине статус светови највећи произвођач ретких земља и њене недавне склоности за смањење извоза од ствари, сви остали траже начине да смањи зависност од ретке Земље или да оптимизујете коришћење ових тражене елементе. Па, неодимиум је један од оних ретких земљин, а тим из Сент Пелтену у Аустрији Универзитета недавно открио "поремећаја у кристалне структуре у Неодијум магнети" да олабави свој магнетна поља - а самим тим и ефикасност свих оних електричних мотора и тешко дискова који користе таква магнета. За сада, истраживање је у току да у потпуности разуме особине Неодимијум и других ретких Земље, тако да њихова употреба може бити "оптимизовано". Нисмо баш сигурни како ћемо имати користи од свега овога оптимизације, али се надамо то значи јефтиније и снажније уређаја, телевизора, аутомобила и за све нас.

[Извор: Томас Сцхрефл]

Истраживачи пронашли грешке у Неодимијумски магнет кристалне структуре, још увек у љубави са својим личности првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 04 Маи 2011 04:48:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Пхисорг | Соурце Аустријски фонд Наука | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар