неделя, 26 декември 2010 г.

Хедж фонд използват Twitter да се предскаже цените на акциите, OK Купидон да отговори момичета

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/25/hedge-fund-using-twitter-to-predict-stock-prices-ok-cupid-to-me/:
По някаква причина, ние не бяхме изненадани, когато Derwent Capital Markets обяви плановете си да стартира хедж фонд през февруари, че ще търговия на основата на нещо, наречено " Twitter настроения ", наред с други неща. Науката зад него идва от изследователи в Университета на Манчестър и от университета в Индиана, която твърди, че съществува взаимна връзка между публичните настроение и Dow Jones Industrial Average. Очевидно, спокойна обществена идва да покаже, че Dow ще вървим напред, а с безпокойство обществени посочва, че Dow ще се понижат. А според Йохан траурна, доцент по информатика и изчислителна в IU, Twitter мнения може да се анализира и използва за оценка на общественото настроение - с по-голям от 87% точност. Хит на източник, за да видите състоянието му неговият случай.

Хедж фонд използват Twitter да се предскаже цените на акциите, OK Купидон да отговори момичета първоначално се появи на Engadget на Съб, 25-ти декември, 2010 год. 20:18:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Бизнес Insider | източник Bloomberg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар