неделя, 26 декември 2010 г.

HRP-2 хуманоиден робот се научава да използва пречки в своя полза

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/26/hrp-2-humanoid-robot-learns-to-use-obstacles-to-its-advantage/:
Възможно е да има изобилие от роботи там може да се избегне или преодолее препятствието, но не можем да кажем, че сме виждали много, че са в състояние да използват пречки за тяхното предимство. Това е претенция към славата на тази така наречена HRP-2 робот, построен от изследователите в Япония Националния институт на напредналите индустриални науки и технологии , обаче, който е в състояние да открива обекти около нея и разпознават начина, по който може да бъде използван, за да помогне с конкретна задача - като облегнат на масата, за да помогне на баланса, докато рита топка, например. В New Scientist посочва, дали умишлено или не, крайният резултат е един робот, който се държи изключително като един възрастен човек - вижте сами във видеото след почивката.

Продължавам четене HRP-2 хуманоиден робот се научава да използва пречки в своя полза

HRP-2 хуманоиден робот се научава да използва пречки в своя полза първоначално се появи на Engadget на Чет, 26-ти декември, 2010 11:07:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Geek.com | източник New Scientist | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар