неделя, 26 декември 2010 г.

Нова слънчева машина може да генерира гориво водород, храна за вас бъдещите превозни средства

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/26/new-solar-machine-could-generate-hydrogen-fuel-food-for-you-fut/:
Ние сме колебаят да подадат това в папка с надпис "Яки неща, които никога няма да се случи", но това е определено в списъка за наблюдение. Нов прототип на слънчеви устройството е подготвена за преобразуване на слънчева светлина в гориво, по същия начин завод прави. Еко-единомислещи хора вероятно ще разберат, че конвенционалните фотоволтаични панели "трябва да използват електроенергията, която генерира на място", и по този начин не могат да осигурят енергия през нощта, това тук устройство отнема доста неортодоксален подход, като се използва слънчевите лъчи, заедно с ceria (магически , невероятни метален окис), за да "събори въглероден двуокис и вода в горива, които могат да се съхраняват и транспортират." На теория най-малко, устройството може да се използва за създаване на водород и / или въглероден оксид, като първите са очевидно полезни за зареждане с гориво се основава на водород автомобили на бъдещето. За съжаление, съществуващите прототипът е ужасно неефективно - само около 0,7% от слънчевата енергия могат да бъдат превърнати в гориво - но учените са категорични, че могат да дадат тласък, че за близо 20 процента във времето. Ние ще провери отново след десетина години, за да видите как нещата са в застой.

Нова слънчева машина може да генерира гориво водород, храна за вас бъдещите превозни средства първоначално се появи на Engadget на Чет, 26-ти декември, 2010 година 02:18:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Би Би Си , УПИ | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар