понеделник, 17 октомври 2011 г.

У фокусу: иЦонститутион: како да заштитите слободу корисника у Апп Сторе свету

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eW98nRMqOEc/the-iconstitution-how-to-protect-user-freedom-in-an-app-store-world.ars:

Када иПад је представљен почетком 2010, добила је скоро универзална признање у мејнстрим штампе. Али у технологији блогосфери, одговор је био више мешовита. Боинг Боинг је Цори Доцторов је духовито примјетио да ли су уређаји "осећа као други долазак на ЦД-РОМ-а" револуције '". Принстон компјутерски научник Ед Фелтен односу иПад у Дизниленд. "Волим да посети Дизниленд", написао је у то време, "али ја не би желео да живи." И ваш понизни дописник је рекао да закључан доле архитектура иПад је "осећа као користећи пар безбедности маказа." И не, то није комплимент.

Оно што је заиста привукао наш гнев је проширење закључане-доле иПхоне Апп Сторе модел __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ рачунара. Закључана-доле око продавницама може бити ОК за мале, ундерповеред мобилним уређајима, мислили смо, али власници пуној величини рачунарским уређајима заслужио слободу да инсталирате било софтвера су хтели. ИПад узели ту слободу, ограничавање нас да ради апликација да би кроз око преглед Аппле-ов процес.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар