понеделник, 17 октомври 2011 г.

Зашто Сири-оус?

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RtBcK5Yq8uo/:
Screen Shot 2011-10-16 at 3.20.12 PM

Гледајући преко интернета, а нарочито блогосфери у последњих неколико дана, изгледа да постоји само једна ствар свако жели да разговара о: Сири. Са иПхоне-4С сада у милионима рукама народа ", како се очекује , јасно је из стенд-карактеристика уређаја.

Али чекајте. Глас технологија има око већ дуго времена. Или, као један ТецхЦрунцх коментатор језгровито га ставите на видео демонстрацију Ерик је место Сири : ". 4 године старог софтвера, 8 година стара технологија" Ово подсећа један од мојих омиљених аспекте технологије са блоговањем. Пишете о нечему, онда свако и њихова мајка истрчава да вичу нешто дуж линије "СТАРИ". Или, још боље, такмичари спотакнути се на викати "ПРВИ!". Дакле, ако ствари Сири ради је стара, а ако други урадио је прво, онда зашто су сви тако проклето одушевљени функцију?

Постоји неколико разлога. Али, најједноставнији одговор је онај који је играо ван времена и времена опет у протеклих неколико година Аппле је то урадио у праву.

Не, Аппле није први да имплементира технологију глас. Нити су они први да то урадите на телефону. У ствари, Сири није ни Аппле-ов први поход у глас контрола. Али њихов први покушај на иПхоне, искрено речено, усисава. Није ни чудо да нико не користи. Што се тиче Сири, то је компанија која Јабука стекла - они заправо радили неке исте ствари као самостални треће стране апликација раније. Кредитни Аппле због визије и предвиђања да схвате да је њихов претходни гласом нуди није конкурентна, а да на нивоу система интеграције Сири у иОС може бити магично.

Шта је Гоогле-у? Истина је да они су далеко испред Аппле у простору гласовне контроле годинама. Сећам се на догађај који је одржан у Гоогле-августа 2010 у којој је приказао неке нове говорне функционалности за Андроид. Као што сам писао у то време, " Гоогле-представио Авесомели брз и прецизан Глас акције за Андроид ". И то је била истина. У то време.

Али Гоогле није успео на неколико фронтова са овом функцијом. Пре свега, док су на папиру и на организовали демонстрације Гоогле технологија изгледа сјајно, нису успели да га довољно убедљив да привуку свакодневно корисницима да га користе. Они су имали унапред дефинисани скуп инструкција о томе шта могло би се рећи да систем ради, и били су прилично ригидни. Поређења ради, Аппле је ставио нагласак на природним употребе језика са Сири. Постоји више начина да кажем нешто да се покрене одређене радње. Не морате да памтите скуп команди.

Другачије речено, Гоогле глас претрагу и Сири може изгледати упоредити на папиру. Али у стварности, један је нешто најбоље користити од стране робота, други је нешто најбоље користити од стране човека. И роботи не купују телефоне - бар не још увек.

У већу слику, то је нешто што Аппле чини да разумеју време и време опет да њихове ривале не. Технологија је све важан део живота еверионес ", али само В

Няма коментари:

Публикуване на коментар