понеделник, 17 октомври 2011 г.

ИоуТубе сада омогућава Музика партнерима да продају робе, дигитални преузимања и догађај Улазнице

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g5dpKg2b_Fw/:
youtube

Ми већ знамо да ИоуТубе је видети 3 милијарде видео гледа на дан дан, али сада онлајн видео гигант је сада види невероватних 800 милиона људи месечно посети сајт, Гоогле открива у свом трећем тромесечју добит извештај прошле недеље. И данас, ИоуТубе је такође најавио могућност продаје робе, карте и преко сајта.

Кроз функцију која се зове Мерцх Сторе ИоуТубе партнери ће моћи да продају робу уметник, дигитални довнлоад, карте за концерте и друга искуства са фановима и посетиоцима. ИоуТубе се удружио са бројем предузећа која ће покренути те продавнице. Топспин помаже власт робу продају, карте за концерте и искуства; СонгКицк ће помоћи продају карата за концерте, као и иТунес и Амазон ће моћи трансакција за преузимање музике.

ИоуТубе наводи да се Покрећемо Мерцх продавнице музику партнерима широм света током наредних недеља. ИоуТубе је одбио да открије специфичности финансијског подељена за ове продаје, али је рекао да сајт не преузима мали проценат од продаје само да покрију трошкове. Међутим, уметник добија исти приход без обзира да ли они пролазе кроз Мерцх продавнице или преко филијала на другим каналима.

Могућност додавања продаје робе, продаје карата, дигитални довнлоад и још много тога да уметници сајт ИоуТубе дефинитивно даје овим сајтовима више ангажовања присуство за уметнике са својим фановима. Ових дестинација ће сада постати више него само начин да откријете музичке спотове, али и начин за пословање и заправо види уметник и купити своје радове.


Компанија: ИоуТубе
Лансирање Датум: Новембар 9, 2005
Финансирање: $ 11,5 милиона

ИоуТубе је основан 2005 од стране Цхад Хурлеи, Стив Чен и Јавед Карима, који су сви рано запослене у ПаиПал-а. ИоуТубе је лидер у онлајн видео, дељење оригинални видео широм света кроз веб искуство. ИоуТубе омогућава људима да лако отпремите и делите видео клипове преко Интернета путем сајтова, мобилних уређаја, блогове, и е-маил. Свако може да гледате видео на ИоуТубе. Људи могу да виде из прве руке рачуне трен

Няма коментари:

Публикуване на коментар