петък, 21 октомври 2011 г.

Оп-ед: шокантно необичности наших 25-годишњи дигитални приватност закон

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/pL_Fk3C0YLU/op-ed-the-shocking-strangeness-of-our-25-year-old-digital-privacy-law.ars:

Оп-ед: Двадесет пет година након што је прошло, електронским комуникацијама Закон о приватности и даље влада велики део нашег приватност на мрежи, као и Центар за демократију и технологију тврди да ЕЦПА потребе ремонта. Мишљења у овај пост не одражавају нужно ставове Арс Тецхница.

Мобилни телефони величине цигле, "преносиви" рачунар тежине 20 килограма, Феррис Буеллер је слободан дан, а савезним законом, који поставља правила за владу праћење мобилних телефона и Интернет саобраћај све имају једну заједничку ствар: сваки слави 25. годишњицу ове године.

Закон о електронским комуникацијама приватности (ЕЦПА) потписан је у закон 21. октобра 1986. Иако је било предвиђања у то време, ЕЦПА приватности заштита остао заглављен у прошлости, а технологија је испред тркали, пружајући нам средство комуникације које се не тако давно постојале су само у главама писаца научне фантастике.

Наводећи ЕЦПА, влада тврди да може да прати ваше покрете без потребе да се налог од судије, користећи сигнала мобилног телефона тихо шаље сваких неколико секунди. Влада је такође тврди да може да чита вашу е-маил и неопажено завирити у ваше онлине календар и приватне фотографије које сте сачували у "облаку", и све то без налога.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар