сряда, 15 юни 2011 г.

Судија: Цопиригхт Тролл Ригхтхавен нема места да тужи

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/egUF0QUEg6w/judge-copyright-troll-righthaven-has-no-standing-to-sue.ars:

Лас Вегас федерални судија запретио да санкционише Цопиригхт Тролл Ригхтхавен, позивајући своје парнице напоре уторак "неискрен, ако не и потпуно преварних".

Муњевито одлука такође ставља у сумњу стару пословање фабрике парнице године моделу , који је такође под Колорадо савезни судија је микроскоп .

УС окружни судија Роџер Хант Невада наредио Ригхтхавен да објасни зашто Хант не би требало да покушава да санкција за Сталне је правни концепт који је омогућио Ригхтхавен да донесе 200-плус тужбе у име ауторских права у власништву новинске агенције Стивенс "Производња стоји." Медији у Лас Вегасу.

"Суд сматра да је направио више Ригхтхавен нетачна и вероватно непоштени изјаве суду , "(ПДФ) Хант написао.

У свим својим тужби, Ригхтхавен, која користи празнину у Закону о ауторском праву да тужи блогова и других због повреде, тврди власништво над ауторским правима, иако судија Хунт је утврдио да то није прави власник.

Судије Хунта клеветнички говор је у пресуди у којој је рекао Ригхтхавен није имао места да би тужбу ауторских права против Демократске Подземни блог за наводно ситна крађа четири пасуса са 34-став причу објавио Лас Вегасу преглед-часопис, који је у власништву Стивенс медија. Судија је предложио Ригхтхавен никада није имао, јер стоји "власник ауторских права не може да уступи право да туже гола."

Хант је приметио да Ригхтхавен и Стивенс медији су се сложили да поделе прихода од било какве штете или насеља награда-али Стивенс Медији задржао власништво над ауторским правима. Ипак, у у сваком од 200 случајева Ригхтхавен довео на име Лас Вегасу преглед-новинске чланке, Ригхтхавен никада није објављено, као што се захтева, да ли је трећа страна "материјални интерес" у исход, судија написао.

Он је предложио Ригхтхавен највероватније преварени остале судије да би тужбе на име ауторских права Стивенс медија да иде напред.

"На тај пропуст нечувен више, не само да не успевају да идентификују Ригхтхавен Стивенс Медији као заинтересована страна у овом спору, Суд сматра да није успео да открије Ригхтхавен Стивенс Медији као заинтересована страна у било којој од својих око 200 случајева поднета у овом округу, "Лов владао. "Сходно томе, суд нареди Ригхтхавен да покаже разлоге, у писаној форми, најкасније две недеље од датума овог реда, зашто то не би требало да буде санкционисан за ово флагрантно лажно представљање на суду."

Интерни споразум између Ригхтхавен и Стивенс Медији даје преглед-часопис с власником и сваки Ригхтхавен 50 одсто удела у било ком насељима или пресуде. Аццорд је Стивенс за медије ће задржати "ексклузивну лиценцу за експлоатацију Стивенс Медији додељене ауторских права за било коју закониту сврху и Ригхтхавен неће имати право или дозволу да искористи или да учествују у пријему тантијема од коришћења додељене Стивенс медија ауторска права других него право да се одвија у сарадњи са опоравка. "

Няма коментари:

Публикуване на коментар