сряда, 15 юни 2011 г.

УС ДОЈ греенлигхтс Гоогле $ 900 милиона долара понуде за компаније Нортел патената; Аппле, РИМ занимали

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/15/us-doj-greenlights-googles-900-million-bid-for-nortel-patents/:
Изгледа да ће Гоогле бити у могућности да понуде на патентним портфолио компаније Нортел, након свега, сада када је Одељење за правосуђе је измјерено у о том питању. Према Валл Стреет Јоурнал, ел Гоог је $ 900 милиона понуда је прошао владине антимонополске преглед, само неколико дана уочи недеље аукцији следећег. Ривали као што су Мицрософт, АТ & Т и Веризон раније поднели жалбе са ОП, тврдећи да би продаја компаније Нортел је 6.000 патената дају неправедну предност победника на аукцији је тако да пружи свеже арсеналом за патенте повреде тужбе. Гоогле је, међутим, тврди да треба портфолио се брани против правне изазове, јер је релативно мали број патената у његово име. ОП очигледно не види ништа нелегално са овим аргументом, пошто је утврђено да би једнини власништво интелектуалне својине компаније Нортел је не представљају претњу за тржишну конкуренцију. Ово је очигледно музику на Гоогле ушију, али битка јос није заврсен. Извори Реци Часопис да су и компаније РИМ и Аппле су заинтересовани за подношење своје понуде за патенте, па су већ почеле разматра питање са Министарства правде. Ниједна од компанија укључених су коментарисали причу, али све ће ићи доле 20. јуна, када је аукција коначно добија у току.

УС ДОЈ греенлигхтс Гоогле $ 900 милиона долара понуде за компаније Нортел патената, јабука, РИМ-занимали првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 15 Маи 2011 13:51:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Уалл Стреет Јоурнал | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар