неделя, 1 май 2011 г.

Уеирд Сциенце срце воли пиће, мрзи јутра

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Твоје срце није јутро органа: Цирцадиан ритмова, промене ваше тело пролази на основу доба дана, утиче велики број тела је нормално ваше процесе. Изгледа да би могли утицати ненормално процесе превише. Истраживачи багер инфаркта миокарда заснива на доба дана, као и мере њихове тежине заснива на стандардним тестовима ензима нивоа. Испоставило се срце мрзи јутра, као што је била највећа величина МУП у време од 6 ујутро до поднева. Било би лепо видети мало Имагинг, јер је могуће алтернативно објашњење за то је да ниво тих ензима су већи у срцу у том сату, тако да иденти МУП би само ослобађање више од њих. Ипак, то је вероватно вреди прати ово.

А срце воли ли своју пиће: докази да конзумирање алкохола штити од болести срца је градио за време, али је такође постоји све више доказа да алкохол помаже срцу и на нивоима где је то опасно за остатак тела. У студији од преко 40.000 појединаца, оних који су се уздржала од алкохола у потпуности је највећи ризик од коронарне болести срца. "Опасног конзумирање алкохола је повезана са смањеном вероватноћа дисплазије након контроле за социодемографски, психијатријске и зависност фактори ризика", аутори закључују. Међутим, у саопштењу наводи да стандарди за "опасни" за пиће би вероватно укључује много европских одраслих.

Али слуша доказ: У деценији од 1996 до 2007, шведски медицински систем знатно проширила њена употреба засноване на доказима третмани за инфаркт миокарда. Резултат? Стопа морталитета код ових болесника је показао доследан тренд опадања. Докази ради-који је знао?

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар