неделя, 1 май 2011 г.

Шокира! Мицрософт команде 79 одсто светских прихода оперативног система (упдате)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/30/dnp-shocker-microsoft-commands-79-percent-of-worldwide-os-reven/:
Свако зна да је Виндовс инсталиран на велику већину рачунара, али је увек занимљиво да се подсетимо шта готовине крава ОС је било Редмонда. Према Гартнеру, Мицрософт је у власништву 78,6 одсто глобалног прихода удео на тржишту за десктоп оперативне системе крајем 2010 - до скоро 9 одсто од 2009. То значи, од $ 30,4 милијарди прихода који генеришу разне фирме, $ 23,8 милијарди постројили Мицрософт касу. Али, док Виндовс остаје Кингпин, Мац ОС Кс и - сачекајте га - Ред Хат-а, послали значајније добитке. Аппле на тржишту удео прихода је скочила готово 16 одсто на 1,7 одсто, Ред Хат-а порастао 18 одсто, док је Дарк Хорсе Орацле-скочи са деветог места на четврто, са 7.683 одсто раста удела - не мало захваљујући стицања 2009 компаније Сун Мицросистемс. Само једно питање остаје, а затим - ко је овде губитник?

Упдате: Изгледа да смо добили ово погрешно, народе, јер није тржишни удео који је већ био овде мери, већ приходу - колико новца свако предузеће је од својих оперативних система у односу на један другоме. То значи да компаније цене своје оперативне системе ће бити јефтиније у неповољан положај у ранг, да не помињемо оне организације које су задужени ништа - Убунту , неко? Ох, и као што неки од вас су истакли у коментарима, постоје и десктоп и сервер оперативних система на графикону горе.

Наставити читање Схоцкер! Мицрософт команде 79 одсто светских прихода оперативног система (упдате)

Шокира! Мицрософт команде 79 одсто светских прихода оперативног система (упдате) првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 30 Маи 2011 15:22:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Бетаневс | Соурце Гартнер, | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар