вторник, 19 април 2011 г.

ХЕЦТОР инсеката инспирисан хекапод ходање робота је Смоотх Оператор (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/19/hector-insect-inspired-hexapod-walking-robot-is-a-smooth-operato/:
видели смо неке прилично кошмар које изазивају робота инспирисан од инсеката , али, опет, људи у Немачкој Биелефелд универзитета успели су да се окрену нешто инхерентно језиво у прилично весео афере . Хектора, или хекапод когнитивне самостално оперативни робота, је дизајниран да помогне његови творци разумеју како тачно прави животиња успели да померите, тако љупко. Физички гледано, Хектор спортске шест ногу, са 18 зглобова укупно, да провирити из ексоскелетон од угљеничних влакана од пластике ојачане. Његове ноге су дати прилично живот као што је опсег покрета које посебан сет "еластичне заједничког погона" и серију "биолошки инспирисаних" алгоритми, а његов оклоп може да носи терет тежак 30 килограма - тежак сам робота само 12 килограма. Шта више, Хектор је изграђен да уче из свог искуства. У реду, тако да три стопала робота инсеката који могу да носе скоро три пута своју тежину звучи врста језиве у ретроспективи, али ХЕЦТОР заиста има неке глатке покрете. Можете да видите за себе у видео након паузе.

Наставити читање ХЕЦТОР инсеката инспирисан хекапод ходање робота је Смоотх Оператор (видео)

ХЕЦТОР инсеката инспирисан хекапод ходање робота је Смоотх Оператор (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 19 Апр 2011 03:17:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гизмаг | Соурце Билефелд Универзитет | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар