събота, 12 март 2011 г.

Туиттер за програмере: желимо да поседују цеви, воду и славине, али слободно да се сапун

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/11/twitter-to-developers-we-want-to-own-the-pipes-water-and-fauc/:
Саопштење Рајан Сарвер, члан тима платформе на Туиттер , могао чаролија лоша вест за креаторе независних апликација које приступају растуће социјалне мреже и нових траже да се у на акцији. У потез који ће неминовно изазвати прилично лом међу програмерима и високотонцима подједнако, Твиттер је одлучио да у суштини нема нових апликација се развија ", који имитирају или репродуковати мејнстрим Туиттер корисничко искуство клијента." Он даље каже да ће постојеће апликације наставити да функционише, али да бар ће бити подигнут у погледу квалитета и конзистентности. Конкретно, он наводи разлике у терминологији преко апликације за основне функције као што су @ и-одговарање Трендинг теме као збуњујуће за кориснике и у корену промене.

Према Сарвер, преко 90 одсто Туиттер приступа корисницима сервиса кроз званичне Туиттер апликација, тако да за многе промене неће бити драстичан. Компанија се нада програмери мењаће свој фокус на остале делове екосистема да "се фокусира на подручја изван мејнстрим искуство потрошача клијент", као што су објављивање алата, кураторство и социјалне ЦРМ (управљање односима потрошача). Ипак, то је невероватно занимљиво - и искрено речено, обесхрабрујуће - да видите Веб 2,0 компанија која таква УН-Уеб 2,0 потез. Наравно, ово би могло све да буде део Туиттер плановима да на крају уновчите сервиса, али за сада ћемо морати да преузме предузеће на своју реч, чак и ако то значи да наш избор клијената постаје мало мање разноврстан у будућности.

Туиттер за програмере: желимо да поседују цеви, воду и славине, али слободно да сапун првобитно појавио на Енгадгет на Пет, 11 Апр 2011 23:54:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Туиттер АПИ Обавештења Гоогле групе | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар