неделя, 12 декември 2010 г.

Най-малкият батерията използва един nanowire, машини, съоръжения, хранещи вирус би могло да подобри литиево-йонни клетки десетократно

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/12/worlds-smallest-battery-uses-a-single-nanowire-plant-eating-vi/:
Когато става въпрос за изграждане на по-добро батерии, изграждане на електроди с по-голяма площ е от ключово значение, и учените се опитват да екзотични методи за привличане на малки частици, които се нуждаят. Вече сме виждали графен и въглеродни нанотръбички поглъщат тези електрони, но в Университета на Мериленд има и друга идея - те използват на тютюневи изделия от вируса на мозайката (TMV), за да генерира използваема модели на nanorods на повърхността на съществуващите електроди метал. Чрез промяна на зародиша и го оставя да направи нещо, а след това покритие на повърхността с проводящ филм, те са десет пъти по-генериране на енергия на капацитета на стандартна литиево-йонна батерия, като същевременно прави и на неприятните инертни грешка.

Междувременно Центърът за нанотехнологии Интегрирана (CINT) на Sandia Labs е по-любопитен как тези малки такси действително работят без объркващо в гората за дърветата, така да се каже, така че екип от учени, определени за изграждането на малката батерия на света. С помощта на един nanowire калай диоксид като анод, парче диоксид Литиево-кобалтов като катод и електролит тръбопроводи някои между тях, те взеха микроскопичен видео на процеса на зареждане. Вижте го във всичките му сиво, goopy слава веднага след почивката.

Продължавам четене най-малкият батерията използва един nanowire, машини, съоръжения, хранещи вирус би могло да подобри литиево-йонни клетки десетократно

Най-малкият батерията използва един nanowire, машини, съоръжения, хранещи вирус би могло да подобри литиево-йонни клетки десетократно първоначално се появи на Engadget на Чет, 12-ти Декември 2010 година 10:19:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink TG Daily | източник PhysOrg , EurekaAlert | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар