вторник, 27 септември 2011 г.

ЈК НИЦ: Пол Грејем Акције противотров Рун тровања

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_R2YjFbL5s4/:
paulgraham

У њима је неколико година, али И. Цомбинатор коначно упали Манхаттан. Мада - много жалост за неке од људи читају ову - за једну ноћ само.

Не, упркос неким од гласина које су кружиле око вечерашњи ЈК Њујорку догађај, И Цомбинатор није отварање филијале у Њујорку. Али ЈК посаде присутних, који су готово сви партнера фирме и десетак ЈК алумни, да ли је део много анегдота и савете са масивним гомили од 800 + са седиштем у Њујорку предузетнике, предузетнике-за-бити, и низ других људи заинтересовани за свет стартупс.

Уводно вечери садржану говора И Цомбинатор суоснивач Пол Грејем, који је решити питање које је било распрострањено на НИЦ вс Силиконска долина дебата: шта су кључни састојци потребни да се подстакне покретање заједнице, а не Њујорку имате шта је потребно?

Његов разговор имао један преовладава тему: "С друге стране ..."

Грахам изговорио ту фразу много пута током разговора, делимично у шали, а делимично зато што постоји толико неизвесна фактора у игри када је у питању утврђивања да ли Њујорк је сјајно место да се изгради покретања.

Грејем је почела његова говора покушавајући да идентификује шта основних ствари чине покретање чвор тако погодна за изградњу компаније. "Стартупс не по дефаулту", рекао је он, због чега се покреће једна било где ван покретање центар има тако суморне резултате. Али из неког разлога, одређене области (наиме, Силиконска долина) имају врсту противотров који смањује вероватноћу ова својствена неуспеха.

Али, шта је то противотров?

Укратко, то је Шон Паркер (Грејем из инцидента када је Фацебоок оснивач Марк Зуцкерберг срео Шон Паркер, на тротоару случајно - Паркер је касније постао Фацебоок оснивања председника и одиграо кључну улогу у успостављању структури капитала фирме). Уопштено говорећи, противотров је висока концентрација паметних, вођен људи који су заинтересовани за предузетништво и технологије, као и вероватноћа сударају неко ко може да вам помогне да драстично повећава.

Грахам затим се преселила у дубљу дискусију о стварима које Њујорку има иде за то. Са позитивне стране, Грејем каже да грађани Њујорку имати већу жељу да зарадите новац од оних од било ког другог града у САД - више чак и од својих колега у Силицијумској долини.

Али постоје неки фактори раде против њега. Силиконска долина, Грејем каже, је нека врста непокретних силе - она ​​је већ веома далеко, а једини начин Њујорку ће бити у стању да ухвати корак са њом ће бити Силиконске долине да јој помогне тако што ћете покренути на пропаст. И то се не дешава - каже Грејем Силиконској долини је више од покретања чворишта него икада. За разлику од већине места у земљи, то је заправо кул да има покретање у Силицијумској долини (многи људи ван Баи Ареа су склони да посматрају предузетницима као да су тренутно незапослени). У долини ", они су научили да не подразумевани до скептицизма", Грејем каже.

Грејем се обратио тип технолошких компанија које се чини да се појављује у оба региона. Силиконске долине, каже он, чини се да жариште за "Платформа" компаније - те услуге као што су Гоогле и Фацебоок који могу бити вредне стотине милијарди долара. Грахам не види Њујорку као одскочна даска за предузећа ове величине, барем не још. Али он додаје да је можда Њујорку могу бити место за компаније које не захтевају тешке технологија која стоји иза њих да цвета (и компанија у неким областима, као што су финансије и моде, могу бити боље решење за Њујорку да се покрене).

Грахам закључак: НИЦ се не ради о да претекне Силиконске долине у скорије време, у великој мери због афирмисане финансијски сектор постоји - али он и даље мисли Њујорку је АГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар