петък, 23 септември 2011 г.

Волонтерски научници открили два могућа планете, НАСА је реци да је пропустио место

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/22/volunteer-scientists-discover-two-possible-planets-tell-nasa-it/:
Доказивање није све о обра-Мах-катјон, група повремени звезда-газерс је наишао на оно што би могло бити пар нових планета. Надовезујући се на успех играча "са компликованим медицинским загонетке , војска од 40.000 волонтера на форуму штребера астрономије потписан до Ловачког планети пројекат да помогне руднику преко НАСА-података. Један од могућих планета су открили је отприлике два и по пута величине Земље, а друга невероватних осам пута већи него ове обртних лопту плаве и зелене зовемо кући. Пројекат користи податке из Кепплер телескоп НАСА, који региструје флуктуације у светлости као објекти пролазе испред удаљене звезде - подешавање који је помогао научницима открили 1.235 потенцијалних Алиен планете у прва четири месеца. Очигледно, међутим, технологија није савршена, која је место где пројекта муггле волонтери (уз помоћ Оксфорд и Универзитета у Чикагу истраживача) цоме ин они су чешљање кроз НАСА читања и сада просејавања кроз наредних 90 дана Кепплер запажања.

[Слика кредит: НАСА ]

Волонтерски научници открили два могућа планете, НАСА је реци да је пропустио место првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 22 Сеп 2011 15:29:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар