петък, 23 септември 2011 г.

Америчке владе да туку назад ботнет са сајбер кодекс понашања

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/23/us-government-to-beat-back-botnets-with-a-cybersecurity-code-of/:
Стари Ујка Сем изгледа одлучни да стане на ботнет , али је ипак треба мало помоћи фигуринг како то урадити. У среду, Одељење за унутрашњу безбедност и Национални институт за стандарде и технологију (НИСТ) објавио захтев за информације, позивајући компаније из интернет и ИТ компанија да допринесу својим идејама да се добровољно "кодекс понашања" за ИСП да прате када пред собом има ботнет зараза. Овај потез долази као одговор на очигледне јуна "Зелени папир" на сајбер, у којој Одељење за интернет политику трговине Радна група позвала на јединствени кодекс најбоље праксе за помоћ ИСП навигацију кроз посебно подмуклим водама. У овом тренутку, НИСТ је и даље отворен за сугестије јавности, иако Арс Тецхница извештаје да је давање посебну пажњу на два модела усвојен у иностранству. Аустралије иЦоде програма, на пример, позива на услуга да преусмерити захтеве сумњивог изгледа система сајт посвећен злонамерних програма за уклањање. Агенција је такође узимајући тешко поглед на иницијативу (диаграммед горе) из Јапана с Цибер Чиста центар, који је инсталиран такозвани "хонеипот" уређаја на разним ИСП-а, омогућавајући им лако да открије и извор све нападе, док се аутоматски обавештава своје клијенте путем е-маила. Постоје, међутим, неки дуготрајни забринутости, као НИСТ би требало да пронађе средства за своје предстојеће иницијативе, било да долази из јавног сектора, корпорација или нека врста јавног-приватног партнерства. Плус, неки су забринути да би против ботнет програми нехотице откривају личне податке потрошача, док су други отворено питају да ли би требало да ОС одлука бити укључени, као добро. Јавни коментар кода Период се завршава 4. новембра, али можете наћи више информација на извору линка испод.

Америчке владе да туку назад ботнет са сајбер кодекс понашања првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 23 Сеп 2011 14:34:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Арс-Тецхница | извор Савезна Региструј се | Емаил тхис |

Няма коментари:

Публикуване на коментар