събота, 30 април 2011 г.

Компјутерски научници ухвате у коштац са чврстом, дуготрајне питање "то је оно што је рекла"

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/29/computer-scientists-tackle-the-hard-long-lasting-question-of-t/:
Хумор: то је оно што одваја људе од машина, ГЛаДОС од ХАЛ-9000, па чак и добар газда од великог шефа. За миленијумима Хумор је наизглед унлеарнабле - било да је имао или ниси - али два универзитета у Вашингтону рачунара научници су испуцала део комедије кода. развили су алгоритам за проналажење потенцијалних иннуендос у свакодневном говору: "То је оно што је рекла" детектор. Њихов приступ, назван "Дупла Ентендре преко именица Пренеси" (девиант), користи "заводљивост" рејтинг за именице, придеви, глаголи и, истовремено анализира могућност сличних комбинација јављају у Еротска литература. Веће вредности сигнала већи ТВСС потенцијал, а истраживачи су успешно тестирали свој програм са кориснички генерисаног садржаја са сајтова као што је ТВСССториес. Зашто је ово корисно, питате? То је још један напредак у природном језику за обраду, помаже истраживачима шифровати суптилне функционисања људског језика. Само мислим: један дан, софтбол као што је "Мислим да је ово месо је превелика за мој лепиње" може добити исти "паметни" одговор са вашег рачунара, као од малолетника пријатеља.

[Слика путем Инслеи Унрух ]

Компјутерски научници ухвате у коштац са чврстом, дуготрајне питање "то је оно што је рекла" првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 29 Маи 2011 21:38:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Тецхворлд Аустралија | Соурце Универзитет у Вашингтону | Емаил ову | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар