събота, 30 април 2011 г.

Амазон дуге облак испада показује опасност од сложености

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Реддит, Фоурскуаре и Куора били су међу многим сајтовима који сиђе недавно због продуженог прекида Амазон цлоуд сервисе. У четвртак 21. априла, Амазон Еластиц Блок радња (ЕБС) је отишао на форуму, остављајући велики број веб сервера и базе података у зависности од тога да је сломљен складиштење. Тек Ускрс у недељу (24. априла) је сервис враћена свим корисницима. Амазон је сада објавио подужи опис који описује шта је пошло наопако и зашто неуспех је био и толико катастрофално и тако дуго.

Амазон цлоуд цомпутинг дата центара на пет локација широм света, Вирџинији, Северној Калифорнији, Ирска, Сингапур и Токио. У оквиру сваког региона, услуге су подељене у оно што компанија назива Доступност Зоне: физички и логички одвојене групе рачунара. Овакав дизајн омогућава корисницима да изаберете ниво вишка да се осећају је најприкладнија, домаћини у више региона обезбеђује највише робусност, али највише цени. Домаћини у више Доступност зонама у оквиру истог региона је јефтиније, а стражари против проблема који утичу на једној зони.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар