понеделник, 7 февруари 2011 г.

Учените растат nanolasers на силициеви чипове се окаже микроскопични blinkenlights са бъдещето

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/07/scientists-grow-nanolasers-on-silicon-chips-prove-microscopic-b/:
Учените растат nanolasers на силициеви чипове се окаже микроскопични blinkenlights са бъдещето
Това, което виждате по-горе може да изглежда като нано Obelisk на Светлината, готови да защитят малките сили на Нод, но това не е всичко на всички. Това е nanolaser, отглеждани директно върху областта на силиций от учени в Бъркли . Идеята е да се разчита на светлина, за да предават данни вътрешността на компютъра, а не физически връзки, но до сега намирането на начин за производство на тази светлина в достатъчно малък мащаб, за да работят в схема, без да вредят не е възможно. Тези индий nanopillars галиев арсенид може да реши, че отглеждат на интегриран и в рамките на силиций, без да навреди. След като се вмъкне, която излъчват светлина с дължина на вълната 950nm на, както е показано на видеото по-долу.

[Благодаря, Павел]

Продължавам четене Учените растат nanolasers на силициеви чипове се окаже микроскопични blinkenlights са бъдещето

Учените растат nanolasers на силициеви чипове се окаже микроскопични blinkenlights са бъдещето първоначално се появи на Engadget на Пон, 7-ми февруари 2011 год 08:53:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink PC World | източник UC Berkeley Център за новини | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар