сряда, 3 август 2011 г.

Видиковац Извештај: Андроид Малваре значајно повећала током последњих 6 месеци

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uXlhJ0VHcIo/:
3look4

Видиковац, компанија која нуди службе безбедности за број смарт телефона, је представио резултате својих мобилних претњи извештаја. Извештај се заснива на претње и безбедност података из мобилних претњи Видиковац Мрежа, који садржи податке прикупљене од више од 700 хиљада апликација и 10 милиона уређаја широм света. Можете да приступите комплетан извештај овде.

Видиковац Главни налаз је да је мобилни злонамерних је знатно повећана, са Андроид корисницима два и по пута вероватније да ће наићи на малваре-а данас него пре само шест месеци. Видиковац процењује да је између пола милиона и милион корисника мобилне погођени малваре-а у првој половини 2011.

Током прве половине 2011, број јединствених апликација са Малваре пронашао у вашем тржишта и преузимање сајтова порастао са 80 на 400 апликација. ДроидДреам, један од најпопуларнијих претње, објавио више од 80 јединствених апликације да преузму контролу телефонских корисника. И ГГТрацкер, новији малваре-претње која посебно циља САД Андроид корисницима преко премијум услуге текстуалне поруке, има подигли своје заражено око рачунају на 15 аппс /

И претње не само да примају малваре-а преко апликације и апликација тржишта. Мобилни интернет-базираних претњи су такође појавила као значајан део претње са три од десет мобилних корисника вероватноћа да ће кликнути на везу несигурно, укључујући и злонамерних и пхисхинг линкове, током годину дана.

На жалост, Видиковац каже да малваре-а писци користе нове технике да бисте зарази телефоне. Неки мобилни огласи нису безбедни, као добро. Користећи тактику зове Малвертисинг, писци користе огласе за мобилне уређаје да усмери кориснике на злонамерни веб сајт који изазива аутоматско преузимање злонамерних програма.

У суштини, сада више него икада, смарт телефон власници треба да буду опрезни када преузимању апликација из поузданих Апп продавницама и преузимање сајтова и кликнути на везе у мобилном Интернету. Видиковац сопствене сигурности апликација може да помогне корисницима коштац са овим проблемима.

Током другог квартала 2011 Видиковац видела 85% повећање у броју мобилних злонамерних програма детекције преко њене базе корисника. И ецаусе овог тренда, Видиковац понуда су брзо расте. У децембру, компанија је имала 4 милиона корисника и сада је више него удвостручила тог броја, са десет милиона корисника. Видиковац је тренутно додао 1 милион корисника месечно. И компанија само подиже $ 19,5 милиона у финансирању из Индекс подухватима, Аццел партнери и Кхосла подухватима. Чак и превозници почињу да обратите пажњу.


Няма коментари:

Публикуване на коментар