петък, 28 октомври 2011 г.

АРМ има за циљ сервер собу са новим 64-битним АРМв8 архитектура

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/-shBe2inqhU/arm-aims-for-the-server-room-with-its-new-64-bit-armv8-architecture.ars:

Чип дизајн фирма АРМ најавио осме генерације свог АРМ архитектуре Инструцтион Сет (МСР). АРМв8 МСР проширује тренутни АРМв7 архитектура укључити подршку за 64-битно адресирање. Компанија наводи да ће овај потез омогућити архитектуре који се користе у серверима и другом предузећу улоге, доносећи мале снаге предности АРМ на тржиште, које је све више доводе у питање и потрошња енергије и енергетске ефикасности.

АРМв7 пружа 32-битни виртуелни адресни простор, заједно са 40-битним физичким адресног простора. Ово омогућава АРМв7 дизајна, укључујући Цортек А8 и Цортек А9 дизајна ту моћ других смарт телефона, укључујући и Апплеов иПхоне 4С-да свака апликација свој приватни доделу 4ГиБ меморије, као и да се обрати укупно 1ТиБ физичке РАМ меморије.

За традиционалне АРМ улога, укључујући и смарт телефоне, 4ГиБ је доста, али компанија жели својом архитектуром да се пробије излаз из садашњих уграђених нишу. 64-битни виртуелни адресирање омогућава апликацијама да лако руковање много више података, што је неопходно за апликације као што су базе података и научне обраде података. АРМв8 ће омогућити АРМ чипова да преузму ове нове улоге, а још увек задржавајући малу потрошњу енергије која је ставила АРМ процесоре тако распрострањена у смарт телефонима и __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с.

64-битни софтвер је такође све чешће на радној површини и омогућава програмима као што су Адобе Пхотосхоп и Мицрософт Екцел да ефикасно процеса много веће слике и табеле, респективно. Са Виндовс 8 укључујући подршку за АРМ процесоре, АРМ могу да почну да похода на десктоп тржишту, такође.

АРМв8 МСР описује упутства и понашање 64-битни АРМ чипове, омогућавајући програмерима оперативне системе и компајлере започне да прави измене неопходне да подрже ове чипове. АРМв8 процесори ће бити у стању да ради у било ком 32-битни или 64-битном режиму, и да ће наставити да понуди функције које се налазе у АРМв7 дизајна, као што су виртуелизација подршку, неонске СИМД инструкција, и ТрустЗоне безбедносну функцију.

Хардвер дизајнери ће морати да сачека мало дуже. АРМ планира да изда први дизајн чип који подржава АРМв8 наредне године, а очекује прототип система за коришћење ових дизајна који се појавио у 2014. Један рано клијент дизајна је вероватно да ће бити Хевлетт-Пацкард: Блоомберг је извјештавање тврди да компанија планира да испоручи серверима АРМ.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар