сряда, 2 ноември 2011 г.

Џулијан Асанж губи изручење битка око сексуалног злостављања жалбе

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/LZz2vAARHKs/julian-assange-loses-extradition-battle-over-sexual-assault-complaint.ars:

Викиликс оснивач Џулијан Асанж је изгубио битку суда да спречи његово изручење из Велике Британије у Шведску да се суочи са саслушања због сексуалног злостављања притужби, вести локала извештавање данас.

Асанж је оптужен за сексуално злостављање две жене у Шведској у августу 2010, и иако он није оптужен за кривично дело тужиоци желе да га питање у вези навода. Асанж је покушао да остане у Великој Британији, али је апелациони суд одбацио његове аргументе судије да би било Међутим, "неправедно да га пошаље у земљу у којој језик и правни систем су му стране." Још један саслушање ће се одржати овог месеца да одреди да ли могу да Асанж, који је у кућном притвору, жалба поново. Асанж изручење је претходно наредио Британски суд је у фебруару , али је убрзо позвао тог решења.

"Ја сам није оптужен за било какав злочин у било којој земљи", рекао је Асанж на степеницама Вишег суда у Лондону, у складу са ЦНН-а . "Упркос томе, Европски налог за хапшење је толико рестриктиван да спречава Велике Британије судова из обзиром на чињенице случаја, као судије су јасно овде данас." Сајт поставите у име Асанж је тражи донације за своју ствар, и има послали копију судске пресуде против њега. Гардијан извештаје да је у циљу да поново жалбе ", Асанж мора да убеди судије да се шири проблем" јавних значај "на коцки у најновија одлука" Ако буде успешна, изручење случају може ићи пред Врховни суд Велике Британије..

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар